Sønderjyske blåstempler efterår med kun tre nederlag

Nok en gang fristes man til at sige om Sønderjyskes sidste superligakamp i 2014.

For 11. gang i 17 forsøg spillede sønderjyderne uafgjort efter 0-0 mod Randers FC fredag aften.

Det er historieskrivning i Danmarks bedste fodboldrække for en specifik efterårssæson. For nogle vil de mange pointdelinger blive betragtet som missede sejre, men ikke for Sønderjyskes cheftræner.

- Det fylder meget i medierne, at vi ikke har vundet i så og så mange kampe. De mange uafgjorte kampe ser jeg nødvendigvis ikke som noget negativt, tværtimod.

- Vi har kun tabt tre kampe i en efterårssæson, hvor vi har mødt de tre øverste hold to gange. Det er en godkendt præstation i mine øjne, siger Lars Søndergaard.

De tre nederlag - et til FC Midtjylland og to til Brøndby – og de mange uafgjorte betyder, at Sønderjyske indtager en aktuel ottendeplads i tabellen.

Det er bedre end ved vinterpausen for et år siden.

- Sidste år lå vi under stregen med fem point færre. Vores målsætning for denne sæson er at ikke rykke ned. Så det går jo udmærket.

- Arbejdet er dog slet ikke færdiggjort. Man skal aldrig sige aldrig, men jeg tror, at den ene nedrykningsplads er taget. Silkeborg får det i hvert fald rigtig svært, siger Lars Søndergaard.

Nu venter vinterpausen, inden Sønderjyske til foråret skal forsøge at undgå nedrykning, som klubben har gjort i hver eneste sæson siden oprykningen i foråret 2008.

/ritzau/

 

Dagens Gossip