Sønderjyske går all-in: Flere års budgetter venter

Sønderjyske har aldrig været så tæt på et europæisk gruppespil som nu. Holdet spillede sig torsdag videre mod polske Zaglebie Lubin, og nu står to opgør mod Sparta Prag mellem Sønderjyske og Europa Leagues gruppespil. Det står klart efter fredagens lodtrækning.

Hvis de danske vicemestre går videre, vil det få kæmpe betydning for klubbens økonomi, understreger cheftræner Jakob Michelsen.

- Det vil være ekstremt vigtigt og meget afgørende for sønderjysk fodbold. Vi har et af de laveste budgetter i rækken, så hvis vi kommer i gruppespillet, ligger der flere års budgetter og venter.

- Det kan gøre, at vi kan gøre nogle ting, som ellers ville tage mange år med den økonomiske indsprøjtning, vi aldrig ellers ville komme i nærheden af, siger Jakob Michelsen.

Sønderjyske har overrasket stort ved at sende først Strømsgodset og siden Lubin ud, men lykkes det at besejre Sparta Prag, vil det være den største skalp hidtil.

- Det er et tjekkisk storhold, som har vundet over 30 mesterskaber, og som var i kvartfinalen i sidste sæsons Europa League. Der er ingen tvivl om, at der venter en svær opgave.

- Vi glæder os til kampen og giver den et skud. Vi går all-in i turneringen, vel vidende at det kan få konsekvenser i Superligaen og måske allerede har haft det. Det skylder vi os selv og dansk fodbold, siger han.

Sønderjyske skal i aktion igen på søndag, hvor FC København kommer på besøg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip