SønderjyskE og Brøndby delte i regnen

08/12/2013

Sønderjyske og Brøndby spillede søndag aften 1-1 i det første opgør på Sydbank Park, som Haderslev Fodboldstadion fremover skal kaldes.

Brøndby havde det svært mod bundproppen Sønderjyske, som dominerede i store dele af kampen. En regntung og glat bane indbød til mange fejlafleveringer, men det forhindrede dog ikke holdene i at score nogle flotte mål.

Brøndbys Alexander Szymanowski tog sagen i egen hånd efter 19 minutter. Argentineren sled sig energisk fri og sendte bolden op i modsatte målhjørne. Rent sydamerikansk fodboldkunst og 1-0 til gæsterne.

Fra opgørets start var det tydeligt, at Sønderjyske have tanket selvtillid efter point i de sidste par opgør. Værterne kvitterede da også med en hurtig udligning, og målet var i noget nær samme klasse som Brøndbys.

Anfører Niels Lodberg tæmmede bolden, drejede om sig selv og flugtede den i netmaskerne til 1-1.

Sønderjyske sluttede første halvleg bedst, og hjemmeholdet trykkede også på fra starten af anden halvleg. Tommy Bechmann og Johan Absalonsen havde flere nærgående forsøg.

Brøndby stillede i angrebet op uden topscorer Simon Makienok, og gæsterne kom efter pausen ikke til mange målchancer bortset fra nogle langskud. I slutminutterne var Quincy Antipas dog tæt på for Brøndby, men Marin Skender reddede flot.

Brøndby, der er uden nederlag seks udekampe i træk, bliver stående på fjerdepladsen med nu 25 point.

Sønderjyske overvintrer på sidstepladsen med 16 point, og dermed er der fem point op til nedrykningsstregen.

Dermed er der ikke plads til mange nederlag i foråret, hvis sønderjyderne skal forlænge opholdet i Superligaen.

Dagens kamp og point tre kampe i træk må dog give sønderjyderne lidt mere tro på tingene i vinterpausen.