Sønderjyske og Esbjerg deler i intenst lokalopgør

28/11/2014

For 10. gang i efterårets første 16 superligarunder kunne Sønderjyske fredag forlade banen med nøjagtigt et point som udbytte. Men for en sjælden gangs skyld blev det ikke 1-1.

Lokalopgøret hjemme mod Esbjerg sluttede 0-0, og dermed har begge hold 19 point for de første 16 kampe.

Esbjerg rakte længe mest ud efter sejren, men måtte til sidst indstille sig på uafgjort efter en udvisning efter godt en time.

Udstyret med hver 18 point inden kampen var motivationen for begge hold at kunne tage stor afstand til nedrykningsstregen og i stedet få fuld kontakt til midterfeltet.

Og begge gik efter det, men dog uden at risikere for meget i jagten på tre point. Spillet var ikke ligefrem kønt, men de to hold skal roses for at levere en intens kamp med perioder af direkte angrebsspil.

Særligt inden pausen blev tilskuerne forkælet med en del spil i straffesparksfelterne, og begge hold havde gode chancer for at score.

Esbjerg-angriberen Robin Söder var tættest på med tre kvalificerede afslutninger, og særligt den ene burde være endt i netmaskerne, da svenskeren var helt fri foran mål.

For Sønderjyske spillede Hallgrimur Jonasson sin sidste hjemmekamp inden vinterskiftet til OB. Islændingen fik den største chance kort før pausen, men han fik ikke afsluttet ordentligt på muligheden.

Allerede efter 17 minutter måtte Sønderjyske skifte sin midtbanedirigent Daniel Jensen ud på grund af en skade. Måske derfor havde Esbjerg succes med at få overtaget på midtbanen anført af den godt spillende Magnus Lekven.

Fra start efter pausen flyttede Esbjerg spillet langt frem på den sønderjyske banehalvdel, mens hjemmeholdet satsede mest på kontraangreb.

Det lugtede mest af scoring til udeholdet, men da det så bedst ud, blev holdet reduceret til 10 spillere. Knap midtvejs i anden halvleg fik Mohammed Fellah sit andet gule kort for at hive i Henrik Hansens trøje, og så var præmisserne ændret.

Øjeblikkeligt efter overtog Sønderjyske teten og jagtede scoringen. Men Esbjerg, der nu primært fokuserede på at forsvare, havde for nemt ved at lukke af defensivt. Og så kunne det næsten ikke slutte anderledes end målløst.