Sønderjyske straffer Esbjerg i første DM-finale

De regerende mestre fra Sønderjyske vandt torsdag det første slag om DM-guldet med 4-2 over Esbjerg.

Esbjerg-træner Mark Pederson var undervejs så frustreret, at han i anden periode blev udvist for at smide et håndklæde ind på isen.

Temperamentet kom generelt til at spille en hovedrolle i den første finale, da Esbjerg spillede langt hårdere end de Sønderjyske værter.

Det medførte en lang række vestjyske to-minutters-udvisninger, som blev straffet hårdt af hjemmeholdet - ofte med en scoring til følge.

Efter godt fire minutter udnyttede Sønderjyskes Warren Peters hjemmeholdets første powerplay til at bringe værterne på 1-0.

I anden periode øgede Thomas Spelling til 2-0, efter at Esbjergs Marc Derlago ikke fik staven på en Sønderjyske-pasning. Spelling udnyttede sikkert den lille gave.

Yderligere to gange i anden periode fik Sønderjyske scoret i powerplay. Først ved Spelling og senere gjorde Nick Dinesen det til 4-0.

I begyndelsen af tredje periode fik Esbjerg skabt et lille håb om et comeback, da Lasse Bang reducerede til 1-4.

Sønderjyskes Warren Peters bankede lidt senere gæsternes Lasse Bang i isen med sin stav. Blodet flød, og Peters blev idømt en matchstraf. Sønderjyske-spilleren kan samtidig se frem til minimum en spilledags karantæne.

Med få minutter tilbage fik Kyle Wharton scoret til 2-4 for Esbjerg, der ikke kom nærmere overraskelsen.

De to hold mødes igen på søndag i Esbjerg. Finalen afgøres i en bedst-af-syv-serie.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip