Sønderjyske-træner: Esbjerg får det bedste frem i os

Som vinder af ishockeygrundspillet havde Sønderjyske frit valg på alle hylder blandt Metalligaens nummer fem til otte i forhold til, hvem der skulle være modstander i den kommende kvartfinaleserie.

Valget faldt på Esbjerg Energy, der ellers sluttede lige uden for topfire, men som har kæmpet med at finde sig selv efter matchfixingsagen lige efter nytår, hvor tre spillere fik deres kontrakt revet i stykker.

Sønderjyderne vandt de to seneste udgaver af slaget om det sydlige Jylland fredag og lørdag, hvor det blev til sejre på henholdsvis 7-1 og 6-3.

- De seneste kampe har helt sikkert haft noget at sige i forhold til vores valg, men vi har faktisk kigget på de sidste 9-10 runder og set på, hvordan alle fire hold, som vi kunne vælge, har spillet, siger træner Dan Ceman.

Han fortæller, at den geografiske nærhed mellem Esbjerg og Vojens også spillede ind.

- Det er en klar bonus, at vi får mange af vores fans med til Esbjerg, så vi også får en god atmosfære, når vi spiller på udebane.

- Historisk har vi altid spillet op til vores bedste mod dem, fordi de mange tilskuere får det bedste frem i holdet, siger canadieren.

Han mener, at Sønderjyske går ind til bedst-af-syv-serien som favoritter, men forventer også at se et Esbjerg-hold, der bider fra sig.

- Vi måtte bruge seks kampe i kvartfinalen sidste år mod dem, men i denne sæson har de kun slået os én gang af fem mulige.

- Jeg forventer dog, at Esbjerg kommer ud med en helt anden indstilling end i de sidste kampe i grundspillet, hvor der ikke rigtigt var noget at spille om, siger han.

Første kamp mellem de to klubber spilles på fredag klokken 19.30. Som vinder af grundspillet har Esbjerg hjemmebanefordel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip