Søren Brostrøm: Denne person er fritaget for mundbind og karantæne

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Der er én person, som får dispensation fra reglerne.

2020 har været et særligt år på mange måder. Men nu er det december, og mange ønsker nok, at julen i det mindste kan minde om noget, der er velkendt.

Læs også

Pas på varmen i bilen - det kan ende med at blive dyrt

Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, gør det klart, at der i hvert fald er én person, der ikke behøver at bekymre sig om mundbind og karantæneregler. Det skriver han på Twitter.

“En borger har skrevet og spurgt om jeg kan give Julemanden dispensation fra karantæneregler, så han frit kan rejse ind i Danmark. Vi ved jo alle at han har travlt Juleaften med at dele alle gaverne rundt til børnene, så det dur ikke han skal selvisolere sig i flere dage,” skriver han i sit tweet og fortsætter:

“Men som alle børn (og voksne) jo ved, så kommer Julemanden fra Grønland! Og da Grønland er en del af kongeriget (og stort set ikke har noget COVID-19 deroppe), så er der hverken indrejserestriktioner eller krav om selvisolation når Julemanden ankommer til Danmark,” slår han fast og forsøger at skabe god julestemning.

Ingen krav om mundbind

Mundbind er i den grad blevet en del af hverdagen for mange, og der er sågar kommet et nyt hudfænomen, som skyldes brugen af mundbind, skriver DR. ‘Maskne’ bliver det kaldt, og det dækker over de hudbproblemer, der kan komme på grund af værnemidlet. Flere oplever, at de får urenheder, lige der hvor mundbindet sidder, og det skyldes, at man godt kan blive fugtig under mundbindet på grund af udåndingsluften, og der kan samles bakterier.

Men det behøver Julemanden ikke frygte, forklarer Søren Brostrøm.

“Og hvis Julemanden – hvad jeg forventer – rejser med sine egne rensdyr og kane, så vil jeg også mene han er undtaget fra det krav om mundbind, som gælder på flyrejsen fra Grønland.”

Du kan se de sjove tweets fra Søren Brostrøm herunder.

 

 

 

 

Læs også

Derfor kommer der ikke 'Vild med dans' i aften

 

 

 

 

 

Dagens Gossip