Søren Espersen er ny formand for Udenrigspolitisk Nævn

Dansk Folkepartis næstformand og udenrigsordfører, Søren Espersen, er ny formand for Udenrigspolitisk Nævn i Folketinget.

Udnævnelsen af DF'eren til den betydningsfulde post er blevet offentliggjort på Folketingets hjemmeside.

Hermed bliver det ham, der sidder ved bordenden, når nævnet skal drøfte store udenrigs- og forsvarspolitiske problemstillinger med regeringen.

Udenrigspolitisk Nævn rådgiver regeringen, når den skal træffe større udenrigspolitiske beslutninger. Som det var tilfældet, da Folketinget sendte Danmark med i den amerikansk ledede internationale koalition mod organisationen Islamisk Stat i Irak.

Derudover modtager nævnet fortrolige oplysninger om udenrigspolitiske forhold fra regeringen.

Søren Espersen er ikke ny i nævnet, men det er første gang, at formandsposten bestrides af et medlem af Dansk Folkeparti.

Ny næstformand i nævnet bliver den tidligere socialdemokratiske forsvarsminister Nick Hækkerup.

Nævnet har i alt 17 medlemmer. Blandt de øvrige medlemmer er Kristian Thulesen Dahl (DF), Peter Skaarup (DF), Jakob Ellemann-Jensen (V), Naser Khader (K), Morten Østergaard (R), Holger k Nielsen (SF), Helle Thorning-Schmidt (S) og den nye S-formand Mette Frederiksen (S).

For en uge siden satte blev Dansk Folkepartis tidligere formand og værdiordfører, Pia Kjærsgaard, valgt til posten som Folketingets formand.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip