Søren Espersen undskylder udtalelse: - Vi kunne da sagtens have sat en neger ind

Ninna Andreasen

426 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Dansk Folkepartis kampagne “Vores Danmark - der er så meget vi skal passe på” har været diskuteret vidt og bredt på sociale medier. Kritikken er blandt andet gået på, at menneskerne, der er afbildet på plakaterne, alle er etnisk danske.

Derfor er den blevet tolket som en implicit stik mod flygtninge og indvandrere, hvilket har fået nogle til at lave deciderede modkampagner med et bredere etnisk udsnit på “plakater”, der efterligner Dansk Folkepartis.

Det fik i går Søren Espersen fra partiet til at udtale sig om sagen til TV2. Her sagde han, at han mente, folk skulle se at komme i sommerhumør og glæde sig over partiets kampagne.  

- Selv er jeg farveblind, så jeg aner ikke, hvad farve de har. Sådan tænker vi ikke. Vi kunne da sagtens have sat en neger ind, og hvad så? Hvad havde det ændret på noget som helst? Jeg synes folk generelt skulle se og komme i sommerhumør og så glæde sig over denne her ”Feel Good”-kampagne. Det er ikke andet, sagde han til tv-stationen.

Brugen af ordet “neger” har siden faldet mange for brystet. Det fik sent i aftes Søren Espersen til at undskyld på Twitter.

- Jeg forstår, at mange er blevet vrede over min anvendelse af ordet neger. Jeg er ked af, hvis jeg skulle have fornærmet. Det var ej tanken!, skriver han.

Jeg forstår, at mange er blevet vrede over min anvendelse af ordet neger. Jeg er ked af, hvis jeg skulle have fornærmet. Det var ej tanken!

— Søren Espersen (@espersendf) 17. maj 2016

Undskyldningen har også vakt debat på Twitter, men her overvejende til støtte af Søren Espersen.

Læs også: DF kræver fængsel for invitation til radikale imamer 

- Bliver selv kaldt for det og er sgu ikke blevet stødt. Folk er blevet for blødsødet, skriver Sebastisk Kaimson.

- Kom jeg til Afrika, vil jeg også blive kaldt hvid. Ikke al den politiske korrekthed. Den er stødende, mener brugeren Klaus.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler: