Søren Gade formelt valgt som folketingskandidat

Tidligere forsvarsminister Søren Gade er nu formelt valgt som folketingskandidat for Venstre i Aalborg vest-kredsen.

Det skriver TV2 Nord.

Valget fandt sted på et møde mandag aften. Valget af Gade var eneste punkt på dagsordnen, og der var ingen modkandidater.

Det var 1. maj, at Søren Gade pludselig meddelte, at han vil gøre comeback til toppolitik efter mere end fem års pause.

Det skete, efter at Aalborg vest-kredsens tidligere kandidat til Folketinget, Mads Lindholm, valgte at trække sig, selvom der kun er godt og vel tre måneder til, at valget senest skal udskrives.

Gade forlod sin ministerpost på bagkant af en række skandalesager om lækage af hemmelige oplysninger og en oversættelse af en bog fra en tidligere jægersoldat til arabisk, som var hjemmestrikket i forsvaret selv.

Det er næsten præcis et år siden, at Søren Gades navn igen dukkede op i dansk politiks inderste cirkler.

Det skete, da Venstres bagland mobiliserede et oprør mod partiets siddende formand, Lars Løkke Rasmussen, efter at han for anden gang på kort tid var centrum i en sag om brug af andres penge.

Her sagde store dele af baglandet, at de ikke længere havde tillid til Lars Løkke Rasmussen som deres formand, og flere pegede åbent på næstformand Kristian Jensen.

Forud for et stormomsust møde i Odense - hvor rygterne om Løkkes afgang cirkulerede i pressen - blev Søren Gade bragt i spil som mulig modkandidat til Kristian Jensen, hvis han skulle vælge at gøre forsøget på at vælte sin formand.

Hvem, der sagde hvad ud på de små timer under mødet i Odense ved kun de involverede. Faktum er, at Lars Løkke Rasmussen stadig er formand, og at Søren Gade støttede Løkke - også ved at lade sit mulige modkandidatur hænge i luften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip