Søren Gade: Jeg ser ingen problemer med DF i regering

Venstres tidligere forsvarsminister - og manden, der spøgte i kulisserne under Venstres formandsopgør sidste år - mener, at det må føre til "selvransagelse" i Venstre, hvis partiet får så markant en tilbagegang, som de foreløbige stemmeoptællinger peger på.

Men han hæfter sig dog især ved, at blå blok samlet set ser ud til at overtage regeringsmagten og dermed sende Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen tilbage i Statsministeriet.

- Først og fremmest hæfter jeg mig ved - hvis de her prognoser holder - at der kommer en borgerlig liberal regering, siger han.

- Når det så er sagt, så er det selvfølgelig trist, hvis mit parti går så markant tilbage, og det må vi jo have en intern ransagelse af bagefter, hvad vi gør forkert.

Spørgsmål: Ser du gerne Dansk Folkeparti i regering med Venstre?

- Jeg vil sige det på den måde, at jeg ikke vil have noget imod, at Dansk Folkeparti er i regering, men det er Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl, der afgør det, siger han.

- Men hvis du spørger mig personligt, så har jeg ikke noget problem med det overhovedet. Jeg har jo kendt Kristian Thulesen Dahl og Pia Kjærsgaard gennem mange år, og der var de loyale støtter for den daværende VK-regering.

Så det ser jeg intet til hinder for, lyder det fra Søren Gade.

Han understreger, at "selvransagelsen" i Venstre ikke bliver et spørgsmål om, hvem der er formand.

- Hvis Lars Løkke bliver statsminister i morgen, så kan jeg garantere dig for, at jeg står lige så stærkt bag Lars, som jeg har gjort i sommer. Jeg har lige siden, Lars blev næstformand støttet ham. Det gør jeg i dag, det gør jeg i morgen, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip