Søren Gade vil tilbage i politik: Stiller op til valget

Tidligere forsvarsminister Søren Gade gør politisk comeback for Venstre og stiller op til Folketinget. Det bekræfter partiet over for Ritzau.

Søren Gade bliver efter planen opstillet i Aalborg Vest, hvor han dog først skal vælges formelt.

- Jeg har fået bud før og takket nej, men da jeg fik muligheden i går, så besluttede jeg mig for at sige ja. Det er sidste chance for at komme med på holdet inden et folketingsvalg, siger Søren Gade til TV2 News om sit kommende folketingskandidatur.

Venstre i Aalborg Vest forklarer, at kredsens hidtidige folketingskandidat, Mads Lindholm, har besluttet at sige stop. Ifølge pressemeddelelsen traf han sin beslutning onsdag.

- Når jeg nu har valgt at trække mig, så er jeg ekstra glad for, at Venstre i Aalborg Vest har fået ja fra Søren Gade til at opstille til Folketinget.

Søren Gade kan skrive tidligere folketingsmedlem, forsvarsminister og direktør i Landbrug & Fødevarer på sit CV.

Han forlod jobbet som direktør i Landbrug & Fødevarer i 2014 efter to år på posten.

Inden da var han forsvarsminister i daværende statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) regering fra 2004 til 2010, inden han trak sig som minister.

Søren Gade spillede en central rolle, da Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen var i stormvejr i sommeren 2014, efter det var kommet frem, at partiet havde betalt for blandt andet jakkesæt og boxershorts.

Søren Gade understreger, at han bakker helt og fuldt op om formanden.

- Jeg går ind som en del af holdet - med understregning af holdet - der arbejder for Lars Løkke, siger han til TV2.

Søren Gade siger desuden, at Lars Løkke har modtaget budskabet om hans kandidatur positivt. Men de har ikke diskuteret ministerposter.

- Man skal have skudt bjørnen, før man kan sælge skindet, siger han i interviewet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip