Søren Gade vil tilbage i politik: Stiller op til valget

Tidligere forsvarsminister Søren Gade gør politisk comeback for Venstre og stiller op til Folketinget.

Søren Gade bliver efter planen opstillet i Aalborg Vest, hvor han dog først skal vælges formelt.

- Jeg har fået bud før og takket nej, men da jeg fik muligheden i går, så besluttede jeg mig for at sige ja. Det er sidste chance for at komme med på holdet inden et folketingsvalg, siger Søren Gade til TV2 News om sit kommende folketingskandidatur.

Søren Gade spillede en central rolle, da Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen var i stormvejr i sommeren 2014, efter det var kommet frem, at partiet havde betalt for blandt andet jakkesæt og boxershorts.

Søren Gade understreger, at han bakker helt og fuldt op om formanden.

- Jeg går ind som en del af holdet - med understregning af holdet - der arbejder for Lars Løkke, siger han til TV2.

Søren Gade siger desuden, at Lars Løkke har modtaget budskabet om hans kandidatur positivt. Men at de ikke har diskuteret ministerposter.

- Man skal have skudt bjørnen, før man kan sælge skindet, siger han i interviewet.

Søren Gade, der er uddannet cand.oecon., var forsvarsminister fra 2004 til 2010. Her trak han sig tilbage, efter at ministeriet havde været centrum for flere spektakulære sager.

I 2010 blev Gades særlige rådgiver Jacob Winther således sigtet for i 2007 at have afsløret, at danske jægersoldater skulle på hemmelig mission til Irak. Politiet opgav dog at rejse sag, og Winther fastholdt hele tiden sin uskyld.

Også den såkaldte jægerbogsag kom til at klæbe til ministeren. To tidligere ansatte i Forsvarskommandoen er blevet dømt i sagen, hvor man ved hjælp af Google Translate fabrikerede en oversættelse af bogen "Jæger - i krig med eliten".

I 2012 blev Søren Gade efter en tid uden for offentlighedens søgelys udnævnt som direktør i Landbrug & Fødevarer. Han stoppede i 2014 efter to år på posten.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip