Søren Kjeldsen slutter på delt andenplads i England

Der var mulighed for to danske turneringssejre på European Tour i golf i løbet af blot otte dage, men det lykkedes ikke Søren Kjeldsen at vinde British Masters søndag.

I stedet gik sejren til den blot 21-årige Fitzpatrick, som dermed blev turneringens yngste vinder nogensinde. Sejren i British Masters var også Fitzpatricks første på European Tour.

- Det er utroligt. Mit mål før denne sæson var at beholde mit kort (på European Tour, red.), og det var jeg ikke engang sikker på, jeg ville kunne. Det her er helt sikkert kommet hurtigere, end jeg havde troet, siger Fitzpatrick ifølge Reuters.

Den unge englænder henter med sejren næsten fem millioner kroner i præmie, og nu kan han pludselig købe en bolig.

- Jeg har ikke travlt med at bruge alle pengene, men det kan godt være, jeg begynder at kigge efter et hus, jeg kan købe, siger Fitzpatrick.

Efter at have delt førstepladsen med Fitzpatrick fredag lå Kjeldsen på en delt tredjeplads inden søndagens sidste runde.

Her blev det afgørende for danskerens mulighed for at vinde turneringen, at han lavede en bogey på 16. hul, efter at han forinden havde misset muligheden for at putte sig til først en eagle og derefter en birdie.

Søren Kjeldsen sluttede dermed på en delt andenplads.

Han gik søndagens runde i to slag under og samlet rakte det til 13 slag under.

Andenpladsen blev delt med Fabrizio Zanotti fra Paraguay samt Shane Lowry fra Irland, mens unge Fitzpatrick vandt turneringen efter en dag i tre slag under og samlet 15 slag under.

Søren Kjeldsen lå hele dagen og kæmpede en hård fight med Fitzpatrick, Zanotti samt Lowry, og med resultatet måtte Kjeldsen dermed vinke farvel til sin mulige femte turneringssejr i alt og den anden titel i denne sæson, da han tidligere i år vandt Irish Open.

Kjeldsen lagde ellers godt ud med en birdie på andet hul, men det blev umiddelbart efter afløst af en bogey. Herefter diskede Kjeldsen op med to birdies, før det gik galt på 16. hul.

Anders Hansen sluttede på en delt 54. plads efter en dag i et slag over par.

I sidste weekend vandt Thorbjørn Olesen turneringen Alfred Dunhill Links Championship.

/ritzau/

 

Dagens Gossip