Søren Larsen: Større pres skal gøre Højbjerg bedre

Selv om Pierre-Emile Højbjerg har udviklet sig til at være en af fodboldlandsholdets bærende spillere på rekordtid, så er den dynamiske midtbanespiller stadig kun ved at etablere sig på klubplan.

Gennem flere sæsoner har han siddet på et af de yderste mandater i Bayern Münchens stjernespækkede trup, mens han i foråret var lejet ud til den mindre bundesligaklub Augsburg.

Den 20-årige dansker skal tilbringe resten af sæsonen i Schalke 04 på en lejeaftale.

Den tidligere landsholdsangriber Søren Larsen har selv spillet i Schalke fra 2005 til 2008, og han er sikker på, at den arbejdsomme dansker vil trives godt under klubbens pres.

- Der er masser af tilskuere til kamp og træning, men det har han jo været vant til i Bayern München, så det bliver ikke noget problem at vænne sig til.

- Der er ingen tvivl om, at fansene gerne vil spille med om mesterskabet igen, og det pres skal han nok få lov til at mærke, og det kan gøre ham bedre.

- Generelt bliver de danske spillere taget godt imod i Schalke, så længe de arbejder hårdt for trøjen, og med de kvaliteter, som Pierre-Emile bringer, skal det nok blive et rigtig godt match, vurderer Søren Larsen.

Højbjerg kan se frem til at blive en vigtig del af truppen i en storklub, hvor tilskuerne presser på og forventer gode resultater.

- Der er helt klart et andet pres, end der var i Augsburg. Det kan slet ikke sammenlignes. For 10 år siden lå Augsburg i den fjerdebedste række.

- Schalke er en traditionsklub - en af de allerstørste klubber i Tyskland med 62.000 på stadion hver weekend. Jeg havde lyst til Schalke, og jeg havde lyst til klubben som en udfordring, siger Højbjerg.

Landstræner Morten Olsen glæder sig til at følge Højbjerg i Schalke.

- Umiddelbart virker det som en god idé. Det er en topklub, som spiller europæisk fodbold og har store ambitioner.

- Der er et stort pres i klubben, næsten lige så meget som i Bayern München, og det kan udvikle en spiller mentalt, mener Olsen.

Søndag klokken 17.30 tager Schalke og Højbjerg imod Mainz i Bundesligaen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip