Søren Larsen stopper karrieren til sommer

AGF-angriberen Søren Larsen stopper karrieren på topplan, når hans kontrakt med klubben udløber til sommer.

Den tidligere landsholdsspiller kæmper med en bruskskade i det ene knæ, og det er hovedårsagen til, at den 32-årige forward takker af som professionel fodboldspiller.

Det er endda tvivlsomt, om Larsen overhovedet kommer på banen i den forestående forårssæson.

- Lige pt. gør jeg mit bedste for at komme tilbage, men jeg tvivler på, at det kan lade sige gøre overhovedet. Jeg er bange for, at jeg har spillet min sidste kamp, fortæller Søren Larsen til AGF's hjemmeside.

- Alle gode ting har en ende, og med mit knæ kan det bare ikke længere lade sig gøre. Det er en tung, men relativ lige til beslutning, lyder det fra den lange angriber.

Efter et par tunge år i Brøndby som ung professionel, tog karrieren fart, da Larsen spillede en halvsæson med stor succes i den svenske klub Djurgården.

Han kom på det danske landshold, hvor han straks leverede en række scoringer og blev i 2005 belønnet med en kontrakt med Schalke 04 i den tyske Bundesliga.

Efter en flot start i storklubben, røg Larsen ned i Schalkes angriberhierarki og skiftede i 2008 til Toulouse i Frankrig.

Her blev det til tre mislykkede år, inden han i 2011 vendte tilbage til dansk fodbold og skrev kontrakt med AGF.

Men først og fremmest er det landskampene, der vil overleve i erindringen, når Larsen skal se tilbage på karrieren.

- Landsholdet er noget af det, jeg er allermest stolt af. Og jeg er dybt taknemmelig for den støtte, jeg har fået fra de danske roligans, som kastede deres kærlighed på mig på en usædvanlig og sjælden måde, siger Søren Larsen.

Han blev noteret for 20 landskampe og 11 mål, mens det i AGF-trøjen er blevet til i alt 16 superligatræffere i 61 kampe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip