Søren Pape er valgt som ny Konservativ formand

Søren Pape Poulsen har de sidste syv uger været De Konservatives politiske leder. Og nu kan han også føje titlen formand på visitkortet.

Helt som ventet valgte De Konservative lørdag den 42-årige tidligere borgmester i Viborg, som ny formand for partiet efter Lars Barfoed.

- I mit postnummer deler vi ikke så meget ros ud, så tak for det, lød det fra Søren Pape Poulsen, da han fik sit første bifald fra salen som ny formand.

Der venter nu Søren Pape Poulsen et stort arbejde med at løfte partiet i meningsmålingerne frem mod valget, som kommer inden 15. september næste år.

Selv efter knap to måneder med Pape i spidsen ligger De Konservative fortsat til 5,2 procent af stemmerne ifølge Ritzau Index, som er et gennemsnit af fem af landets toneangivende meningsmålinger.

Dermed har Søren Pape Poulsen indtil nu ikke formået for alvor at løfte partiet fra det skuffende valgresultat i 2011 på 4,9 procent af stemmerne.

Det arbejde begynder dog først for alvor nu, mener Pape:

- Jeg glæder mig til at præsentere projektet, som vi skal gå til valg på. Jeg går til opgaven, fordi jeg har lyst til det. Men vi skal kæmpe for det i fællesskab, siger Søren Pape Poulsen.

I sin velkomsttale til landsrådet valgte den afgående formand, Lars Barfoed, at fokusere på, at mere end 1200 var mødt op til årets landsråd mod 750 sidste år.

- Den store tilslutning viser en kæmpe opbakning på de indre linjer, sagde Lars Barfoed i sin velkomst ved landsrådet.

Barfoed fastslog samtidig, at det generelt går godt for partiet - undtagen i meningsmålingerne.

Ifølge Lars Barfoed er der både enighed om et nyt politisk program, nye vedtægter for partiet og et talentudviklingsprogram - så forudsætningerne for fremgang er på plads, var budskabet fra den afgående formand.

Barfoed er sammen med Søren Pape Poulsen en af hele fire formænd siden 2008, hvor også Bendt Bendtsen og Lene Espersen har stået i spidsen for Folketingets nu mindste parti.

Det fik også en bemærkning med fra De Konservatives Rasmus Jarlov, da han bød partifællerne velkommen til København:

- Nu er det slut med at skifte partiformand så tit, som vi har gjort de tidligere år. Det gider vi ikke mere, sagde Rasmus Jarlov.

Søren Pape Poulsen er fortsat ikke valgt til Folketinget. Det, forventer han, vil ske ved næste valg. Men skulle det glippe, så har den tidligere Viborg-borgmester gjort det klart, at han går af som formand.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip