Søren Pind vil sende pædofile et ekstra år i fængsel

Personer, der begår seksuelle forbrydelser mod børn, bliver ikke straffet hårdt nok.

Det mener justitsminister Søren Pind (V), der lægger op til at hæve den såkaldte normalstraf for pædofilidømte fra 2,5 års fængsel til 3,5 år, ifølge Berlingske og DR Nyheder.

- Pædofili er en af de tungeste forbrydelser, man kan begå over for uskyldige og magtesløse mennesker. Og der må man bare – når man ser de straffe, gerningsmændene får – sige, at strafniveauerne simpelthen er for lave, og at det derfor er et vigtigt skridt for en borgerlig regering at hæve straffene, siger Søren Pind til Berlingske.

Han tror, at en skærpelse af straffen kan have en forebyggende virkning, men det er ifølge ministeren ikke den væsentligste grund til forslaget.

- Det vigtigste er hensynet til fællesskabets retfærdige harme og det enkelte offers retfærdighedssans. Jeg mener, at der straffes for lavt, når der er tale om særligt modbydelige forbrydelser såsom pædofili, siger Søren Pind.

Tilbage i 2012 vurderede Straffelovrådet ifølge DR Nyheder, at strafniveauet lå på et passende niveau i forskellige typer af sager vedrørende voldtægt eller seksuelt misbrug af børn og afspejlede grovheden i sagerne.

Og Kuno Sørensen, psykolog hos Red Barnet, kritiserer regeringens forslag, da han mener, at det ikke vil give færre krænkede børn at straffe hårdere.

- Meget af den her kriminalitet foregår i en følelsesmæssig tilstand, hvor man ikke regner ud, hvor mange år er det nu, at jeg kan risikere, for det jeg gør, siger Kuno Sørensen til DR Nyheder.

På Christiansborg støttes Søren Pinds forslag af Dansk Folkeparti, der dog gerne så endnu hårdere straffe, mens De Radikale peger på forebyggelse frem for øget straf.

ritzau/

 

Dagens Gossip