Søren Pind vil sende udenlandske kriminelle i eksil

Det er pauvert, at Danmark årligt kun lader godt 30 udenlandske kriminelle afsone i udlandet. Langt flere af de omkring 200 udenlandske forbrydere, som danske domstole har idømt udvisning, bør afsone i udlandet, ikke i danske fængsler

Det foreslår justitsminister Søren Pind (V).

Han vil lade forslaget indgå i en ny aftale for Kriminalforsorgen, fordi 27 procent af de indsatte i danske fængsler er udlændinge.

- Det bliver et langt, sejt træk. Ligegyldigt hvilken regering, der har siddet, så har tallet været godt 30 om året. Det er nødvendigt, at vi begynder at tænke uden for pladen. Der kan være en lavthængende frugt ved de udvisningsdømte kriminelle, siger Søren Pind.

- Dem kunne man placere i udenlandske fængsler. Enten på lejebasis, eller ved at vi har en aftale med et privat fængsel.

Norge har lejet fængselsceller i Holland, hvor dømte udlændinge kan afsone. Storbritannien har bygget fængsler i Nigeria og Jamaica, hvor deres statsborgere afsoner, når de er dømt ved britiske domstole, påpeger Søren Pind.

- Vi kan have vores egne fængselspladser et sted. Det handler om at slå to fluer med ét smæk. Én ting er, at det er juridisk ukompliceret at gøre det ved udvisningsdømte kriminelle. Noget andet er, at vi har brug for ekstra afskrækkelse, siger justitsministeren.

- Et ophold i et østeuropæisk fængsel vil virke mere afskrækkende end at sættes dem til at arbejde i et dansk fængsel.

Spørgsmål: Er det et problem, at vi ikke må sende dømte på tålt ophold til hjemlandet?

- I udgangspunktet er det godt, at der er en fælles forståelse mellem landene om, hvordan bestemte problemer skal håndteres. Det ser vi med menneskerettighederne. Men der er selvfølgelig hjørner, siger Søren Pind.

- Jeg vil afsøge grænserne for, om vi kan gå videre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip