Søren Rand ny formand for Ældre Sagen

28/11/2012 20:30

John Meyer

Nyheder

Mest læste i dag

 

Søren Rand afløser Per Thestrup, der takker af efter ni år på posten. Søren Rand har været næstformand for Ældre Sagen siden 2005, og nu glæder han sig til de nye udfordringer som formand.

- Jeg vil trække på mine mange erfaringer som næstformand og føler mig godt rustet til opgaven. Jeg skal være brobygger mellem det frivillige arbejde i lokalafdelingerne og det professionelle arbejde i organisationen, siger Søren Rand.

Den 73-årige Søren Rand fik 112 stemmer, mens modkandidaten Tove Jørvang, 65 år, fik 99 stemmer. Søren Rand bliver dermed formand for 623.000 medlemmer og 13.200 frivillige i Ældre Sagen.

Major som formand

Søren Rand er landbrugsuddannet, men gjorde siden karriere som officer i forsvaret, hvor han var major. Han har tidligere været formand for Ældre Sagens lokalafdeling i Aalborg.

Med Søren Rand som formand har Ældre Sagens delegerede peget på Ebbe Johansen fra Gråsten som ny næstformand. Den sidste ledige post i landsbestyrelsen blev besat af Niels Erik Tulstrup, der er formand for Ældre Sagen i Vallensbæk.