Søren Rasmussen: Skræmmekampagne fra fire hjemmehjælpsfirmaer

Elo Christoffersen

|

18/09/2013

Dagens topnyheder

- Det er helt urimeligt, at Care Gruppen, Lokalplejen, Kære Pleje og Design Rengøring går ud med en skræmmekampagne om, at serviceniveauet skulle falde fra årsskiftet, når vi skifter til den svenske leverandør af privat hjemmehjælp, Attendo A/S, siger formand for seniorudvalget, Søren Rasmussen til Dagens.dk.

Det siger han efter de fire hjemmehjælpsfirmaer i går i en pressemeddelelse fortalte, at syge og ældre borgere i Kolding Kommune bliver tabere, når Attendo A/S overtager den private hjemmehjælp.

- Det har jo været skrevet i betingelserne i licitationen, at vi beholder det samme serviceniveau som i dag. De syge og ældre skal naturligvis have en ordentlig pleje og at der skulle blive ringere service fra nytår har intet på sig, forklarer Søren Rasmussen (DF).

Læs også: Hjemmehjælpsfirmaer - Borgerne bliver tabere i privat hjemmehjælp

Han tilføjer at der ikke bliver mindre tid til de syge og ældre i kommunen.

- Men jeg kan da godt forstå, at de fire firmaer er ærgelige over, at de tabte i licitationen, slutter Søren Rasmussen.

Care Gruppen, Lokalplejen, Kære Pleje og Design Rengøring skrev i går, at kommunen samlet vil spare 45 millioner kroner.

- Det er helt forkert. Hvis vi antager, at de der i dag får privat hjemmehjælp, fortsætter med det, så vil vi spare 12 millioner kroner, siger Søren Rasmussen til Dagens.dk.

Læs også: Private tilbyder billigere hjemmehjælp

Direktør Mirela Tanovic fra Kære Pleje er helt uenig:

- Selv et barn på fem år kan regne sig frem til, at der er noget galt. Der er tale om, at kommunen sparer 45 millioner kroner og det vil gå ud over serviceniveauet, siger hun til Dagens.dk.

Mirela Tanovic oplyser, at Kære Pleje skal fyre 90 medarbejdere, når Attendo A/S overtager den private hjemmehjælp i Kolding.

Kolding Kommune oplyser i øvrigt til Dagens.dk, at yderligere to firmaer gerne vil yde privathjælp til samme pris som svenske Attendo A/S. Det ene af firmaerne skulle angiveligt være et lokalt firma.