Søsterskib til dødsfærge dumper sikkerhedstest

Sydkoreanske skibsinspektører har fundet alvorlige mangler ved sikkerhedsudstyret på et søsterskib til den færge, som kæntrede og sank forrige onsdag.

Redningsflåderne og evakueringssliskerne på søsterskibet fungerer ikke ordentligt, lyder konklusionen efter sikkerhedstjekket ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Færgen Sewol forliste på en rutinemæssig tur fra havnen i Incheon til den sydligt beliggende ferieø Jeju. En kombination af menneskelige og mekaniske fejl menes at være skyld i katastrofen, der er blandt de værste i Sydkoreas maritime historie.

Flere end 300 mennesker, hovedparten unge studerende og lærere fra en high school i nærheden af Seoul, er døde eller savnes. Myndighederne regner ikke med at finde flere overlevende efter ulykken, der fandt sted cirka 20 kilometer fra kysten.

Dykkere arbejder fortsat på at hente ligene af de mange indespærrede personer på den sunkne færge ud. Fredag er antallet af bekræftede døde oppe på 181.

Omkring 120 personer savnes fortsat, og fredag har myndighederne mobiliseret "samtlige ressourcer" i eftersøgningen, skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

174 personer blev reddet i timerne efter færgen kom i problemer. I de efterfølgende dage er der ikke fundet en eneste overlevende.

Færgens kaptajn og størstedelen af besætningen slap fra ulykken i live. Kaptajnen og mange af de ansatte på færgen er siden blevet anholdt og sigtet for at have efterladt passagererne, der forinden var blevet beordret til at blive om bord.

Efterforskningen har også vist, at syv personer fra besætningen var blandt de første, som nåede ind til land i en redningsbåd.

/ritzau/

 

Dagens Gossip