Søværn påsejler Greenpeace og kvæster aktivist i Spanien

En miljøaktivist fra Greenpeace blev kvæstet, da gruppen blev stoppet af den spanske flåde i farvandet ud for De Kanariske Øer, hvor aktivisterne i øjeblikket protesterer imod et projekt for olieboringer.

Den 23-årige italiener faldt over bord og ramte skruen på miljøaktivisternes båd, og det kostede hende blandt andet et brækket ben.

Videooptagelser fra episoden lørdag viser, at skibet fra den spanske flåde påsejler en af Greenpeace-bådene, da den var tæt på olieskibet Rowan Renaissance.

- Efterfølgende faldt en af aktivisterne fra miljøorganisationen i vandet, og hun blev alvorligt kvæstet, da hun ramte skruen på en af Greenpeacebådene, skriver det spanske forsvarsministerium.

De spanske myndigheder greb ind, da men mente, at aktivisterne forsøgte at borde Rowan Renaissance. Det var ikke hensigten ifølge Greenpeace, som hæver, at der var tale om en "fredelig protest."

Mange lokale og myndighederne på De Kanariske Øer er imod det spanske olieselskab Repsols regeringsstøttede projekt for treårige boringer efter olie og gas 50 kilometer fra ferieøerne Lanzarote og Fuerteventura.

Beboere frygter, at Repsols boringer kan skade den lokale flora og fauna, blandt andet delfinerne i farvandet, og samtidig er man bange for, at de kan forstyrre turismen, som er essentiel for økonomien.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip