Solarier kan svømme i herpes og lortebakterier

En lækker, solbrun hud er dét, de fleste ønsker sig, når de lægger sig til rette mellem solariets rør.

Men det er ikke altid kun den gyldne hud, man tager med sig derfra, advarer professor i dermatologi og pædiatri, Dawn Marie Davis i The Independent.

Bakterier og vira, der lever på vores hud, blomstrer nemlig lystigt i det lune og fugtige solarie-miljø, og forholdene indebærer en smitterisiko:

Læs også: Pas på, hvem du kysser: Skæggede mænd kan være bakteriebomber

Stafylokokker, der kan være livstruende, fækale bakterier, herpes virus, og (køns)vorte-vira som papillomavirus er alle smittericisi, der har let ved at overleve på solarie-lejet, hvor forskellige mennesker skiftevis sveder og varmer stedet op.

Har man en lille rift på huden, kan herpes-vira således snildt snige sig ind og inficere dig med sygdommen, ifølge den britiske Herpes Organisation ’Herpes Association”.

Læs også: Så kommer sommeren: 7 ting du skal vide om hudkræft

- Bakterier bliver mere hårdfør af at blive varmet op. Hvis du så sveder, hjælper du bakterierne med at gro, og hvis du ydermere har et lille sår eller en skramme, hvilket er meget normalt, så er du særligt udsat over for infektionerne, siger Dawn Marie Davis.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip