Solbakken: AaB starter næste sæson med et forspring

FC København har hentet en række markante navne forud for den nye superligasæson, der starter om fire uger, men det gør ikke nødvendigvis københavnerne til storfavorit til at løbe med guldet.

Træner Ståle Solbakken peger på, at mesterklubben AaB umiddelbart står bedre rustet, i hvert fald, hvis nordjyderne kan holde sammen på guldholdet fra sidste år.

- AaB har et forspring. Hvis de formår at holde den trup, de havde i sidste sæson, suppleret med Thomas Enevoldsen og måske Nicklas Helenius, så er de foran.

- Jeg var mægtig imponeret over den måde, de spillede fodbold på, og den måde Kent Nielsen har fået sat holdet sammen på. I Aalborg er der en kultur for at vinde, siger Ståle Solbakken.

Men også andre hold end mestrene bliver værd at holde øje med i sæsonen, der kommer.

- For eksempel går Brøndby nu ind til år to med den trup, de fik købt og spillet sammen sidste år. Så vi får hænderne fulde, men det er alligevel vores mål at vinde Superligaen, siger Ståle Solbakken.

Hans opgave i de kommende uger bliver at få spillemønstrene og aftalerne på plads, så udskiftningen af en halv start-11'er kommer til at gå så smertefrit som muligt.

Under alle omstændigheder skal FCK undgå at komme lige så rædselsfuldt ud af starthullerne som sidste år, hvor guldfavoritterne måtte vente til spillerunde syv, før den første sejr kom i hus.

- Så dårligt håber jeg ikke, vi starter igen. Men der er altid en risiko for, at man med mange nye spillere kommer lidt langsomt fra start, erkender han.

FC København har i sommerpausen forstærket sig med målmanden Stephan Andersen, forsvarerne Per Nilsson, Tom Høgli og Daniel Amartey, midtbanespilleren Franco Mussis og angriberen Steve De Ridder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip