Solbakken: Alle andre har meldt sig ud af titelkampen

Det blev kun til et enkelt point søndag i Aarhus mod AGF, men med syv point ned til de nærmeste forfølgere fra AaB og Sønderjyske udbyggede FC København forspringet i Alka Superligaen.

På søndag kommer AaB på besøg i Parken til opgør, der meget vel kan afmontere nordjyderne i guldkampen.

- Vi er fornøjede med udgangspunktet, og nu har vi en topkamp mod AaB om en uge. Hvis vi vinder den, bliver det svært for AaB, og det er sådan, vi må tænke, siger Ståle Solbakken.

AaB vil ikke snakke mesterskab, og FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein har også meldt FCM ude af guldkampen.

- Alle har jo meldt sig ud af titelkampen. Vi må leve med favoritværdigheden, og den havde vi også sidste år, selv om vi havde ti skader. Der var vi fortsat favoritter, så det må vi også leve med i år, siger Ståle Solbakken.

Andreas Cornelius, der søndag startede i københavnernes angreb i 0-0-kampen mod AGF, ser ens på situationen i toppen af ligaen.

- Ja, vi er favoritter til titlen, som jeg ser det.

- Jeg tror, vi har været favoritter det meste af året, og det lever vi med. Jeg tror, det er det, vi bedst kan lide, siger han.

Cornelius er heller ikke så bange for at tage favoritværdigheden på sig. Tværtimod trives han fint med den.

- Jeg har det personligt godt med det. Det motiverer mig, at vi er favoritter, og jeg tror også, det motiverer de andre til, at vi yder en ekstra indsats i hverdagen, siger Andreas Cornelius.

FC Midtjylland er før mandagens kamp mod FC Nordsjælland ti point efter FCK, og sidste sæsons mesterhold er faktisk blevet overhalet indenom af Sønderjyske, der ligger på rækkens tredjeplads. AaB og Sønderjyske er syv point efter på andenpladsen.

FCK møder AaB på hjemmebane søndag den 13. marts.

/ritzau/

 

Dagens Gossip