Solbakken: Dnipro er svære at score imod

FC Københavns manager Ståle Solbakken satser benhårdt på at gå videre fra tredje kvalifikationsrunde i Champions League. Det kræver en toppræstation mod FC Dnipro onsdag aften i Parken.

Den første kamp i Kijev endte 0-0, og det var ikke et opgør med særligt mange chancer.

- Vi vil meget gerne ud at styre kampen. Dnipro er klar over, at hvis vi gør det, så kan Dnipro spille på kontra, og der er ukrainerne farlige. På det punkt er de bedre end os.

- Og de er samtidig meget svære at score mod. Det er et hold i god balance, og det er tre-fire kampe siden, der er noget hold, som har scoret mod dem, siger Solbakken.

Vinderen er sikret deltagelse i et europæisk gruppespil og to playoff-kampe om at komme med i Champions Leagues gruppespil.

Taberen skal derimod spille to playoff-kampe om at komme i Europa Leagues gruppespil, hvor der bliver seks europæiske kampe.

- Det er et meget disciplineret Dnipro-mandskab, som venter på, at modstanderen skal komme. De er stabile i defensiven, og de har en fantastisk organisation.

- I Dnipros seneste kamp slog holdet også til, da modstanderne blev trætte, og det er typisk, siger Solbakken.

- Vi møder en hold, som har en del ukrainske landsholdsspillere og mange andre gode spillere.

- Vi skal turde at slippe spillet lidt frit. Det kan blive en lille detalje, som kan afgøre kampen, siger nordmanden.

Unge spillere som Andreas Cornelius vil kunne få meget ud af en samlet sejr, fortæller Solbakken.

- Det vil være en meget stor præstation, hvis vi går videre samlet. Det er fifty-fifty, om vi går videre eller ej, mener nordmanden.

- Hvis vi skulle klare det, så er det et kæmpe mentalt boost for de unge spillere. Vi kan være heldige, at nogle af vores spillere måske er så dumme, at de ikke mærker presset, siger Solbakken.

FCK har talentfulde Danny Amankwaa med i truppen igen, efter at offensivspilleren sad over i lørdagens 2-2-kamp ude mod FC Vestsjælland.

Desuden er argentineren Franco Mussis også med i truppen og kan få sin officielle FCK-debut, hvis han kommer på banen. I lørdagens kamp sad han på bænken i hele kampen.

- Jeg er nok kun i tvivl om en enkelt position, og det er en offensiv position, siger Solbakken om sin startopstilling.

Kampen mellem FC Dnipro og FCK går i gang onsdag klokken 20.

/ritzau/

 

Dagens Gossip