Solbakken efter sejr over FCM: Sønderjyske er farligst

Med sejren i Telia Parken på 5-3 over FC Midtjylland søndag sendte FC København den forsvarende mester, FCM, ud af titelkampen.

FCM er på fjerdepladsen 11 point efter topholdet FCK, og nu ligner Sønderjyske det eneste bud på en udfordrer. Sønderjyderne er syv point efter på andenpladsen med seks runder tilbage.

- Sønderjyske ser jeg som klart farligst. De har imponeret mig. Vi har slået dem tre gange, men i kampene mod de andre hold har de taget to point mere end os. Det må man have respekt for, roser FCK-manager Ståle Solbakken.

- De er meget driftsikre og har kun tabt en kamp i foråret, og det var til os. Det er ligesom Leicester. De er gode til det, de er gode til. Og det, de ikke er gode til, prøver de ikke på, tilføjer han.

Han var vidne til en vanvittig kamp i Parken søndag, hvor FCK hurtigt kom foran 2-0, men FCM reducerede undervejs i anden halvleg til 1-2, 2-3 og 3-4. Men hver gang svarede FCK hurtigt tilbage.

- Vi var meget mentalt stærke. Vi beholdt roen, når FC Midtjylland kom tilbage og scorede selv lige efter, så jeg er meget, meget tilfreds med vores reaktion, når de fik lidt unødvendige mål. Jeg synes, vi optrådte som et voksent hold.

- Det var en fantastisk fodboldkamp, hvor der var et godt hold på banen i første halvleg og to gode hold på banen i anden halvleg.

- Vi har nogle gear her på hjemmebane. Vi har spillet nogle fremragende kampe i denne sæson mod AaB, Brøndby, Midtjylland og Sønderjyske, hvor vi har spillet os helt ud og scoret mange mål, siger Solbakken.

Dermed kom han selv ind på, at FCK har været stærke mod de øvrige tophold i denne sæson, men han afviser, at holdet er mere motiveret i de største kampe.

Han peger på, at han har spillere, der har nemmere ved at præstere på hjemmebane og har det sværere på udebane.

- Det er ikke noget med at sætte spillerne op, men om hvilke typer vi har på holdet. Vi forbereder os lige godt til alle kampe.

- Vi har nogle individuelle spillere, der vokser, når de får medvind i ryggen på hjemmebane, som de ikke har på samme måde på udebane, siger nordmanden.

Holdet fik altså en perfekt optakt til torsdagens pokalfinale mod AGF, og her vil der blive skiftet ud på holdet, som det er sket gennem hele pokalturneringen.

- At der komme ændringer, det er 100 procent sikkert. Vi gør, som vi har gjort hele tiden i pokalturneringen, men jeg ved ikke, hvor vi ændrer på holdet, siger Solbakken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip