Solbakken efter ydmygelse: Tak til Helsinki

FC København kan sende en stor tak til upåagtede HJK Helsinki, som torsdag sensationelt vandt 2-1 over Torino, mens FCK tabte 0-4 hjemme til Club Brugge.

Resultaterne betyder, at FCK selv kan afgøre klubbens skæbne i Europa Leagues gruppe B, og københavnernes manager, Ståle Solbakken, fokuserer på netop det efter ydmygelsen.

- Vi lever faktisk i denne turnering af en eller anden idiotisk grund.

- Jeg sagde til mine drenge inden Brugge-kampen, at der var en stor chance for, at Helsinki kunne tage mindst et point fra Torino, fordi Helsinkis bane (kunststof, red.) er meget svær at spille på.

- Brugge lukkede kampen i Helsinki på to sene dødbolde, så jeg vidste, at Helsinki ville give Torino kamp til stregen. Vi havde håbet på selv at være i en bedre position, men vi må takke og bukke for Helsinki, og nu lever vi.

- Vinder vi i Finland, så venter der en finale mod Torino, og det må vi trøste os med, siger Solbakken, som ikke havde lyst til at rase mod sine spillere efter Brugge-kampen:

- Ingen af mine spillere gemte sig. Alle kæmpede, og alle spillede til sidste fløjt. Brugge havde seks skud på mål og lavede fire klassemål.

- De lavede fire mål, havde et skud på stolpen og Stephan Andersen reddede en enkelt gang for os. Men han var chanceløs ved deres mål, siger Solbakken.

Club Brugge topper gruppen med otte point. Torino har syv, FCK fire og HJK Helsinki tre point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip