Solbakken: FCM og AaB kan slå alle hold i Superligaen

Ståle Solbakken og resten af FC Københavns trænerteam var på plads i Herning mandag aften for at se de nærmeste mesterskabsrivaler i aktion.

Og Solbakken vurderer efter 1-1-kampen mellem FC Midtjylland og AaB, at det er to hold, der kan slå alle i Superligaen.

- Det var en spændende kamp, hvor begge hold skiftedes til at have initiativet. Begge hold viste, at de kan slå alle, men alt i alt var det rimeligt nok, at den blev uafgjort.

- Ikke så meget for vores skyld, det går jeg ikke så højt op i, men bedømt på kampens forløb, siger Solbakken til klubbens hjemmeside.

På torsdag skal FCK selv en tur til Herning for at møde FCM, og Superligaens øjeblikkelige førerhold skal forsøge at gentage søndagens 2-1-sejr hjemme over Esbjerg.

- Vores kamp på torsdag vil nok forløbe nogenlunde på samme måde, det vil sige en tæt og intens kamp, hvor begge hold har perioder, hvor de dominerer.

- Vi fik en udmærket start med tre point mod Esbjerg i søndags, og forsvaret stod nærmest perfekt, mens nogle af vores offensive kræfter godt kan løfte sig lidt.

- Men åbningskampe er altid lidt anderledes, og Esbjerg leverede i øvrigt også et stort løbearbejde i kampen, lyder det fra Solbakken.

FCK-kantspilleren Kasper Kusk blev noteret for en assist i forårspremieren mod Esbjerg, men trods sejren er der plads til forbedringer.

- Jeg tror, det bliver en meget intens kamp på torsdag. Vi spillede ikke helt op til vores bedste i søndags, men kontrollerede egentlig kampen meget fint.

- Vi skal dog nok lægge 10-15 procent på og især komme op i et højere tempo, når vi har bolden, mener Kusk, der som den eneste har fået spilletid i alle FCK-kampe i denne sæson.

Den tidligere AaB-spiller var imponeret over FCM, da midtjyderne vandt 2-1 over Manchester United i Europa League.

- FC Midtjylland var rigtigt gode mod United i den første kamp, men holdt ikke samme niveau i returkampen og heller ikke i AaB-kampen, så jeg tror bestemt på, at vi har en god chance for sejr.

- MCH Arena plejer at være et godt sted at spille med en god stemning, og jeg håber selvfølgelig, at der kommer rigtig mange af vores fans derover og støtter os, siger Kusk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip