Solbakken om derby: Lige så ensidigt som på tribunerne

17/04/2016 23:43

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det er syv år siden, at FC København senest leverede en lige så overlegen og suveræn præstation mod ærkerivalen Brøndby som søndagens 2-0-sejr.

Det mener FCK-manager Ståle Solbakken, der indledte sin evaluering med en munter stikpille.

- Det var næsten lige så ensidigt på banen, som det var på tribunerne, siger Solbakken med hentydning til, at Brøndbys tilskuere havde boykottet kampen.

Han husker tilbage på en storsejr for syv år siden, som kan sammenlignes med den magtdemonstration, FCK leverede søndag aften i Superligaen.

- Det var i det hele taget en professionel indsats. Umiddelbart skal vi tilbage til 4-0-sejren i 2009 for at finde en kamp, der var lige så ensidig.

- Vi gjorde, hvad vi skulle, bortset fra at vi skulle have scoret mindst et mål eller to mere.

- Vi havde mange spillere, der nok spillede deres bedste kamp i denne sæson. William Kvist fik vist, at han er klar til kampen om pladserne på midtbanen, lyder det fra Solbakken.

FCK spillede langt bedre end i det seneste indbyrdes opgør, som endte 1-1 i den første af to semifinaler i DBU Pokalen.

- Det var godt at se, at vi fik gang i presspillet, for det fik vi ikke til at starte med i pokalkampen.

- Samtidig fik vi også skabt en del chancer. Jeg tror, vi skabte otte-ni store chancer, og derfor burde vi nok også have scoret tre eller fire mål.

- Men vi var ikke skarpe nok til allersidst. Den sidste aflevering eller afslutning sad ikke lige i skabet, og vi brugte for mange chancer for hvert mål, vi fik, mener nordmanden.

FCK er nu ni point foran Sønderjyske i Superligaen med otte spillerunder tilbage, men Solbakken vil ikke høre tale om, at guldet allerede er hjemme.

- Vi tænker ikke så meget på mesterskabet. For os gælder det om at holde fokus på, at vi henter to point i snit for hver kamp.

- I England har Leicester heller ikke vundet mesterskabet endnu. Og se Barcelona i den spanske liga, påpeger Solbakken med henvisning til et stort forspring, der er indhentet på få kampe.

/ritzau/