Solbakken om OL-dilemma: FCK kommer i første række

Med spillere som Andreas Cornelius, Christoffer Remmer og Danny Amankwaa i truppen, virker det sandsynligt, at FC København-træner Ståle Solbakken næste år kan ende i et dilemma.

FCK-spillerne er potentielle kandidater til den trup, der næste år skal repræsentere Danmark i fodboldturneringen ved OL i Rio de Janeiro.

Onsdag har DBU meldt ud, at beslutningen om at sende spillere til OL ligger hos klubberne, og Solbakken kan derfor ende med at holde spillerne hjemme fra OL.

Og det har han tænkt sig at gøre, hvis det bliver nødvendigt - eksempelvis hvis Cornelius bliver udtaget til OL-holdet.

- Vi vil altid gøre det, der er i vores bedste interesse og gøre, hvad vi kan, så vi på bedst mulig vis kan opfylde vores egne ambitioner, siger Solbakken til Ritzau.

Han siger dog samtidig, at det ikke nødvendigvis er udelukket, at holdets spillere kan komme til at repræsentere Danmark i Brasilien.

- Hvis vi også kan hjælpe DBU på samme tid, så gør vi da gerne det, siger Solbakken.

Også FCK's direktør Anders Hørsholt har tidligere meldt ud, at man formentlig vil prioritere klubbens egne kampe højest.

OL-turneringen adskiller sig fra øvrige slutrunder ved at være en U23-turnering, hvor alle spillere skal være født efter 1. januar 1993. Dog må alle lande udtage tre spillere, der er ældre.

Når A-landsholdet spiller EM- og VM-kampe, skal klubberne give spillerne fri til kampene, men det gælder ikke ved OL-turneringen.

Derfor kan Danmark ende i en situation, hvor en række spillere må melde afbud for at blive i deres respektive klubber.

/ritzau/

 

Dagens Gossip