Solbakken: Vi har rutinen og heldet på vores side

Det var rutine, held og marginaler, der var forskellen på FC København og FC Vestsjælland, da DBU Pokalen torsdag blev afgjort over 120 minutters spilletid.

Det siger FCK-manager Ståle Solbakken, der kunne se sit hold vinde 3-2.

- Det er nok lidt rutine og marginaler skråstreg held, der gør forskellen i nogle afgørende situationer, hvor vi scorer, siger Solbakken.

- De var det bedste hold i første halvleg, så jeg kan ikke sige, det bare var fortjent, at vi vandt, tilføjer han.

FC København kom flyvende ud til anden halvleg, hvor holdet på under 10 minutter vendte 0-1 til 2-1.

- Første halvleg var en katastrofe. De havde et højere energiniveau og kæmpede mere end os.

- Vi fik lavet om til 4-3-3 i anden halvleg, og det fik vi mål på, da Bjørn (Sigurdarson, red.) scorede, siger Ståle Solbakken.

Inden Sigurdarsons mål til 2-1, havde den svensker forsvarsspiller Per Nilsson udlignet i anden halvlegs første minut efter et hjørnespark.

Dennis Sørensen udlignede for FC Vestsjælland i slutminutterne, og kampen gik i forlænget spilletid. Her scorede 19-årige Brandur Olsen sejrsmålet på et flot langskud.

- Brandur Olsen er en indebrændt færing med et kæmpe temperament og to fantastiske skudfødder. Det er hans spidskompetence.

- Jeg har set ham sparke til træning, og han har en fantastisk sparketeknik. Han er ikke bange for noget, og han har fået mere luft i lungerne og en større arbejdsradius, siger manageren om sin unge matchvinder.

Pokalsejren betyder også, at FCK indtræder i Europa League en runde senere, end klubben ville gøre med en andenplads i Superligaen. Det tillægger Solbakken stor vægt.

- Vi får en uges mere ferie. Vi går to-tre uger senere ind i Europa, og jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det ville have været at sige til drengene, at de kun havde haft otte-ni dages ferie i år efter det, de har været igennem.

- Det er selvfølgelig vigtigt, at vi vandt pokalen og fik en titel, men lettelsen over, at drengene får lidt bedre tid til forberede sig mentalt og fysisk, er næsten det vigtigste, selv om man ikke kan sætte det op mod hinanden. Men det er hvert fald rigtig, rigtig vigtigt, siger Ståle Solbakken.

Efter 70 minutter måtte FCK's offensive trumfkort Nicolai Jørgensen ud gå med en skade.

Ståle Solbakken ved dog ikke, om han er i spil til søndagens topkamp mod FC Midtjylland i Herning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip