Solbakken: Vi kunne ikke genkende Mussis

Det var en af weekendens mere opsigtsvækkende nyheder, da FC København lørdag aften meddelte, at klubben havde sendt Franco Mussis til Genoa i Italien på en lejeaftale indtil næste sommer.

Det argentinske prestigekøb var ellers ventet med spænding, men efter to måneder måtte FCK-ledelsen erkende, at Mussis var meget langt fra at blive den midtbaneprofil, han var hentet som.

- Vi måtte gribe ind, for vi genkendte ikke den spiller, vi så i Argentina, siger manager Ståle Solbakken.

Aftalen med Franco Mussis blev underskrevet allerede i vinter, men selv om der skulle være tid nok til forberedelse for begge parter, blev mødet mellem Mussis og FC København et kultursammenstød.

Solbakken beretter om en argentiner ude af form og et samarbejde, der var besværligt fra første dag.

- Han havde ligget stille i fem uger uden at lave noget som helst, da han mødte op. Derfor blev han kørt i bund af den træning, vi lavede de første 10 dage. Det brød hans krop helt ned.

- Så blev han frustreret, og det gjorde vi også, og vi måtte lave et nyt træningsprogram til ham, forklarer Ståle Solbakken.

- Senere blev han frustreret over, at han ikke spillede. Så fik han spilletid mod Hobro, og det var ikke godt. Det var ikke hans skyld, vi tabte, men han spillede ikke godt, siger nordmanden.

Efterhånden stod det klart, at Mussis havde brug for lang tid til at komme i tilstrækkelig kampform. Og FCK kunne ikke love ham den nødvendige spilletid.

- Man får ikke lov til at spille sig i form her. Der skal være fair konkurrence om pladserne. Vi havde mistet troen på, at han på kort sigt kunne slå til hos os, siger Ståle Solbakken.

Han fastholder, at aftalen med Serie A-klubben Genoa - efter omstændighederne - er en winwin-situation for FCK.

Købsklausulen er så høj, at det vil være en god forretning, hvis italienerne ender med at købe Mussis efter lejeaftalens udløb. Hvis ikke, har han i hvert fald haft et år mere til at vænne sig til Europa.

- Det værste, vi kunne gøre, var at lukke øjnene og så håbe på, at det gik over. Nu har vi i det mindste gjort noget, siger Ståle Solbakken.

Han beskriver Mussis som en åben person, der "giver meget af sig selv". Og det er ikke på det personlige plan, parterne er gået skævt af hinanden.

- Nej, overhovedet ikke. Vi har haft en helt åben diskussion. Han er en fin fyr og har været helt hudløs ærlig. Samtalerne har været på et modent plan mellem os og ham og hans rådgivere, siger Solbakken.

Franco Mussis har kontrakt med FC København indtil sommeren 2019.

/ritzau/