Solceller sparer Region Syddanmark for millioner på elregningen

Regionsrådet besluttede sig i juni for Danmarks største enkeltinvestering i solcelleanlæg – nemlig køb af solceller for 82 mio. kr. til montering på en række af regionens sygehuse og institutioner. Elforsyningsselskabet Energi Midt A/S vandt opgaven med at sætte den første portion solceller op, og arbejdet med at montere dem er nu godt i gang.

- Med den største enkeltinvestering i solceller har Region Syddanmark vist vejen. Det er godt at se, at arbejdet med at montere solcellerne skrider frem – selvom is og sne gør arbejdet besværligt. Det er rigtigt spændende, at vi nu skal til at producere vores egen strøm. Investering i energi er en vej til vækst. Med vores solcelleprojekt gør vi noget på tre områder: Vi sparer penge, vi skåner miljøet, og vi giver væksten og beskæftigelsen et boost, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Solcelleanlæg op ad to omgange
Solcelleanlæggene på syddanske sygehuse og institutioner bliver sat op ad to omgange. Da det første projekt blev udbudt, viste det sig nemlig at være 30 procent billigere end forventet. I stedet for at koste de 82 mio. kr., som regionsrådet havde afsat, løb den samlede pris kun op i omkring 50 mio. kr. Det resterende beløb skal bruges til indkøb af flere solceller i et nyt projekt, som er i udbud lige nu.

Der er tale om Danmarks største enkeltinvestering i solceller. I alt bliver der monteret cirka 27.000 kvadratmeter solceller – det svarer til knap syv fodboldbaner. Den samlede årlige el-produktion fra anlæggene forventes at blive på cirka 3.150 MWh. Det svarer til strømforbruget for omkring 1.050 husstande.
Region Syddanmarks samlede strømforbrug på sygehusene løber op i 89.000 MWh. Solcelleanlæggene vil således dække omkring 3,5 procent af sygehusenes samlede elforbrug.

 

 

Dagens Gossip