Solcellesagen: Statsrevisor åbner for kompromis

Den langstrakte sag om solcelleloven kan måske skimte sin afslutning.

Statsrevisorernes formand foreslår nu en løsning, hvor regeringen udleverer arbejdsdokumenter, men samtidig får et løfte om en principiel debat om den generelle praksis for, hvor mange dokumenter regeringer fremadrettet skal udlevere.

Det skriver Politiken lørdag.

Forslaget er lanceret af statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF).

- Den eneste måde, man kan komme balanceret ud af det på, er ved at skille de to ting ad, siger Peder Larsen til Politiken.

På vegne af de fem statsrevisorer sendte han fredag aften et brev til Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), hvor han foreslår en opsplitning af sagen.

I brevet, som Politiken er i besiddelse af, bliver det slået fast, at "det er statsrevisorerne og Rigsrevisionen, der skønner, hvilke oplysninger der har betydning for revisionen, og som vi derfor skal have adgang til".

I brevet står der desuden, at statsrevisorerne "tager det for givet, at vi kan gå videre med den planlagte undersøgelse".

Samtidig åbner Peder Larsen dog for, at statsrevisorerne "er åbne for en dialog" om forholdet mellem regeringen og Folketinget om Rigsrevisionens rolle.

Modellen får en varm modtagelse finansminister Bjarne Corydon (S), der sammen med topministrene Helle Thorning-Schmidt (S), Margrethe Vestager (R) og Annette Vilhelmsen (SF) vakte opsigt ved at skrive et brev til Mogens Lykketoft.

Brevets budskab var, at regeringen ikke per automatik vil udlevere papirer om dele af det lovforberedende arbejde om solcellesagen.

- Hvis vi kunne finde den løsning på sagen, at vi får det principielle spørgsmål belyst og afgjort på en måde, vi alle sammen føler os trygge ved i forhold til de spilleregler, vi har i Danmark, og samtidig sikrer, at der er fuld åbenhed om den konkrete sag i forlængelse af statsrevisorernes ønsker, så er det da en glimrende løsning, som fuldt ud lever op til det, regeringen har ønsket med vores brev, siger Corydon.

/ritzau/

 

Dagens Gossip