Soldat fundet i live seks dage efter lavineulykke er nu død

En indisk soldat, der tirsdag blev fundet i live efter at have ligget begravet i sne i Himalaya i seks dage, er torsdag afgået ved døden på et militærhospital i New Delhi, oplyser indisk militær.

Ifølge militærkilder stod hans liv ikke til redde, og efter to dage på hospitalet døde han torsdag som følge af organsvigt, lungebetændelse og flere blodpropper.

- Han efterlader os triste og ødelagte, udtaler premierminister Narendra Modi.

Soldaten blev begravet i en dybde af otte meter sne, da en lavine ramte Siachengletjseren i 6000 meters højde i Himalaya-bjergene mellem Indien og Pakistan onsdag i sidste uge.

Der skulle gå seks dage, før han blevet fundet og gravet ud af redningsarbejdere. Ni andre soldater, som fortsat savnes, er blevet erklæret døde.

Siachengletjseren bliver kaldt for verdens højest beliggende slagmark, og siden 1984 har omkring 8000 soldater mistet livet her.

De mange dødsfald er resultatet af en mangeårig konflikt mellem Indien og Pakistan, der begge ønsker kontrol over Siachen-området i det omstridte Kashmir.

Samtidig er naturen yderst fjendtlig i området, hvor laviner og jordskred ofte forekommer, og hvor temperaturen kan falde til helt ned omkring minus 60 grader.

I 2012 dræbte en lavine 129 pakistanske soldater i området.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip