Soldater fra Norges forsvar skal bevogte vigtige bygninger

Norges regering har godkendt ønsker fra politiet om at bruge flere afdelinger i forsvaret i forbindelse med truslen om et terrorangreb i landet

Det sker efter, at politiet fredag havde anmodet om at kunne mobilisere forsvarets ressourcer i den nuværende situation.

- Jeg kan bekræfte, at bistandsanmodningerne i går blev godkendt af Justitsministeriet og af Forsvarsministeriet, siger seniorrådgiver Wemunn Aabø i Politidirektoratet til avisen VG.

Ifølge NRK har Politidirektoratet blandt andet bedt om at kunne bruge Forsvarets specialstyrker - blandt andet Forsvarets specialkommando og Marinejægerkommandoen. Desuden vil hjemmeværnet blive sat ind.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård understreger over for NRK, at det løbende blive vurderet på hvilket tidspunkt, der skal sættes militære styrker ind.

- Soldater vil i første omgang blive brugt til vagthold eller til sikring af vigtige bygninger og infrastruktur, siger politidirektøren, og henviser til, at det formelle nu er bragt i orden.

Uvisheden om, hvem, hvor og hvordan et angreb skal gennemføres skaber udbredt usikkerhed, hvilket afspejles i rygter på de sociale medier og et øget antal henvendelser til blandt andet Kirkens SOS-krisetelefon.

Assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet, Cecilie Daae siger til Norges TV 2, at sundhedsmyndighederne har et godt overblik over situationen i hele landet.

- Hele sundhedstjenesten er godt rustet i forhold til den situation, som vi står i. Vi har gået beredskabsplaner igennem og iværksat flere krisetiltag, der indebærer indkaldelse af ekstra personale, siger Daae.

/ritzau/

 

Dagens Gossip