Soldater fyres for at skaffe penge til motorvej

Skrevet af admin

|

20/03/2013
»Uanstændigt. Det er hovedrystende, at vi skal fyres for at skaffe penge til en motorvej.«Sådan siger formanden for befalingsmændenes organisation, Centralorganisation for Stampersonel, Jesper K. Hansen. Anledningen er, at partierne bag forsvarsforliget sammen med finansminister Bjarne Corydon (S) netop har nikket til regeringens forslag om at bruge 3,4 milliarder sparede forsvarskroner til at bygge motorvej mellem Herning og Holstebro. Der er tale om de penge, som forsvaret sparer i forhold til statsbudgettet i de næste år, hvor forsvaret iværksætter omfattende besparelser med omgående virkning.Regeringen foreslog allerede i sit første udspil til forsvarsforlig i oktober sidste år, at den forventede engangsbesparelse på forsvaret skulle bruges til motorvejen, som den tidligere regering stillede vestjyderne i udsigt i forbindelse med lukningen af sygehuset i Holstebro og et kommende supersygehus ved Herning. I efteråret afviste især Dansk Folkeparti, men også Venstre og de Konservative, at forsvarets ansatte skulle betale for motorvejen. I det endelige forsvarsforlig undlod partierne at tage stilling til, hvad forsvarsmilliarderne skulle bruges til, men overlod til finansordførerne at tage den beslutning. Og det er altså nu sket. Forsvarspengene går til motorvej i Vestjylland.»Alle partier, også Dansk Folkeparti, ønsker den motorvej bygget, så vi ville ikke blokere for beslutningen,« siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.»Men jeg kan godt forstå, hvis det giver en underlig smag i munden, at besparelserne skal presses hurtigt igennem for at skaffe penge til en motorvej. Man må ikke glemme, at i den anden ende er der folk, der bliver fyret,« siger Kristian Thulesen Dahl.Forligspartiernes transportordførere skal nu fastlægge den præcise linjeføring af motorvejen, som skal stå færdig i 2018.

Dagens topnyheder

»Uanstændigt. Det er hovedrystende, at vi skal fyres for at skaffe penge til en motorvej.«

Sådan siger formanden for befalingsmændenes organisation, Centralorganisation for Stampersonel, Jesper K. Hansen. Anledningen er, at partierne bag forsvarsforliget sammen med finansminister Bjarne Corydon (S) netop har nikket til regeringens forslag om at bruge 3,4 milliarder sparede forsvarskroner til at bygge motorvej mellem Herning og Holstebro. Der er tale om de penge, som forsvaret sparer i forhold til statsbudgettet i de næste år, hvor forsvaret iværksætter omfattende besparelser med omgående virkning.

Regeringen foreslog allerede i sit første udspil til forsvarsforlig i oktober sidste år, at den forventede engangsbesparelse på forsvaret skulle bruges til motorvejen, som den tidligere regering stillede vestjyderne i udsigt i forbindelse med lukningen af sygehuset i Holstebro og et kommende supersygehus ved Herning. I efteråret afviste især Dansk Folkeparti, men også Venstre og de Konservative, at forsvarets ansatte skulle betale for motorvejen. I det endelige forsvarsforlig undlod partierne at tage stilling til, hvad forsvarsmilliarderne skulle bruges til, men overlod til finansordførerne at tage den beslutning. Og det er altså nu sket. Forsvarspengene går til motorvej i Vestjylland.

»Alle partier, også Dansk Folkeparti, ønsker den motorvej bygget, så vi ville ikke blokere for beslutningen,« siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

»Men jeg kan godt forstå, hvis det giver en underlig smag i munden, at besparelserne skal presses hurtigt igennem for at skaffe penge til en motorvej. Man må ikke glemme, at i den anden ende er der folk, der bliver fyret,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Forligspartiernes transportordførere skal nu fastlægge den præcise linjeføring af motorvejen, som skal stå færdig i 2018.