Soldaters selvmord skaber bekymring i Sydkorea

Den sydkoreanske hær siger tirsdag, at to soldater er fundet døde, og at de efter alt at dømme har taget livet af sig selv.

Hændelsen er den seneste i en række sager, der har skabt debat og bekymring over skrøbelige unge soldater, der er udstationeret i isolerede enheder nær den tungt bevogtede grænse til Nordkorea.

De to mænd, der begge var i starten af 20'erne, tjente sammen i hærens 28. infanteridivision nær grænsen mod nord. Begge optrådte på en liste over soldater, der skulle have mentale problemer, siger en talsmand for militæret.

En af mændene var faktisk blevet opfordret til at afbryde sin værnepligt, men efter opfordring fra sin mor var han alligevel fortsat.

I de seneste måneder er diskussionen om livet og kulturen i det sydkoreanske militær taget til i kølvandet på en række sager, der har fået stor offentlig omtale.

I juni skød en soldat sig selv, men overlevede, efter at have dræbt fem kolleger fra sin enhed.

Efterfølgende fortalte den 22-årige sergent, at drabene var en reaktion på konstante ydmygelser og mobning fra kollegerne.

En måned senere begik to andre selvmord. Også de figurerede på den omtalte liste over personer, der havde svært ved at vænne sig til livet i militæret.

I de seneste uger har debatten taget yderligere til, efter at fem soldater fra hærens 28. infanteridivision blev anholdt og sigtet for at have dræbt en 23-årig soldaterkammerat.

Den dræbte havde været udsat for mobning og fik jævnligt bank. Det var i forbindelse med et af disse optrin, at han døde, da et slag i brystet angiveligt fik et stykke mad til at spærre hans luftveje, så han blev kvalt.

I sidste uge satte Sydkoreas militær al militærarbejde på pause for en dag, for at soldaterne kunne deltage i et kursus under overskriften "moralsk dannelse" i et forsøg på at komme mobning til livs.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip