Soldiers of Odin lukker ned i Danmark

De godt 150 medlemmer af selvtægtsgruppen Soldiers of Odin skal nu til at se sig om efter nye rygmærker.

For selvom de dårligt nåede at komme i gang med at patruljere gaderne, nedlægger de nu sig selv. Angiveligt fordi, de har mødt stor modstand hos danske medier. 

- Vi var meget trætte af at blive sammenlignet med Soldiers of Odin i Finland og de påstande om, at vi skulle være højreekstreme og nacister. Det er vi altså ikke. Vi har brugt enormt meget tid på at skulle bekæmpe de påstande. Derfor er vi blevet enige om, at vi hellere vil bruge vores tid på at hjælpe folk, frem for at bruge vores tid på at slås med medierne, siger Arne Andersen, der var regionsleder i Vestsjælland til TV Øst. 

Arne Andersen fortæller, at næsten 120 medlemmer har valgt at fortsætte i en ny forening, som de har valgt at kalde Nattevægerne.

- Det har hele tiden været vores formål at skabe ro og orden i nattelivet, så derfor har vi valgt at starte en ny forening og hviske tavlen ren, siger Arne Andersen til TV Øst. 

Men selvom de genopstår fra asken, så er der nogle, der ikke vil være med længere. 

- Der er nogen, der har valgt at melde fra, og det er nok også dem, der hellere vil køre Soldiers of Odin ligesom den kører i Finland, så det er fint, de ikke er med længere, siger han.

De skal nu bruge de næste måneder på at stable den nye forening på benene, inden de kan give patruljering af gaderne et nyt skud. 

 

 

Dagens Gossip