Solen dominerer vejret over Danmark resten af ugen

Det danske forår viste sig i weekenden fra sin smukkeste side og fik mange danskere til at søge udenfor i haverne og på byernes caféer.

Den gode nyhed til solglade danskere er, at det solrige vejr fortsætter de næste mange dage. Sådan lyder løftet i hvert fald fra DMI på tærsklen til årets anden forårsuge.

- Ja, det tør jeg næsten godt love. Der kommer masser af sol over hele landet de næste fem dage, siger vagthavende meteorolog Anja Brydholdt.

Hun beretter om temperaturer, der i dagtimerne kan blive tocifrede flere steder.

- Vi starter ud med nogle dage, hvor der bliver mellem syv og 12 grader varmt. Det bliver varmest inde i landet, men fra midt på ugen bliver det en smule køligere og vindretningen skifter. Så får folk ved den jyske vestkyst de højeste temperaturer, siger hun.

Selv om det bliver køligere midt på ugen, vil solen fortsætte med at lune såvel ansigter som skovbunde og marker resten af ugens hverdage.

Haveejere med skrøbelige planter skal dog være opmærksomme på, at det kan blive koldt om natten.

- Nattefrosten kan komme igen. Der kan blive et par frostgrader flere steder, siger Anja Brydholdt, der også varsler en smule natlig regn over de østlige egne natten til tirsdag.

Men det er også de eneste skygger i en solfyldt forårsuge. De mange soltimer falder også på et mørkt sted. Der var nemlig i gennemsnit kun 60 soltimer over landet i februar, hvilket er under det normale niveau på 69 timer.

Dagen er tiltaget med flere timer siden vintersolhverv 21. december. Solen går nu ned omkring klokken 18.00.

/ritzau/

 

Dagens Gossip