Solhaven-dom kan annullere anden sag om vold mod unge

Frifindelsen af 12 tidligere ansatte på opholdsstedet Solhaven i Farsø kan få betydning for en sag om lignende overgreb mod anbragte unge, fortæller DR Nordjylland.

Da Solhaven-sagen startede i retten for halvandet år siden bebudede anklageren, at en Solhaven 2-sag var på vej.

Ni tidligere ansatte på opholdsstedet Skjoldborghus, som også ligger i Farsø, var nemlig også blevet sigtet for overgreb, men sagen afventede udfaldet af Solhaven-sagen.

Men efter de tidligere ansatte på Solhaven onsdag blev pure frifundet, forventer tidligere forstander på Skjoldborghus Allan Møller Christensen at den sag også falder til jorden.

- Jeg håber, at Solhaven-sagen skaber præcedens, så de ikke bliver tiltalt, siger Allan Møller Christensen til DR Nordjylland.

Sigtelsen drejede sig om 11 tilfælde af vold mod de unge anbragte på Skjoldborghus.

- De ni tidligere ansatte er jo sigtet og har været det i omkring tre år. Men sagen afventede udfaldet af Solhaven-sagen, og det betyder forhåbentlig at anklagemyndigheden frafalder, siger Allan Møller Christensen.

Både Skjoldborghus og Solhaven gik konkurs i 2013.

I Solhavens storhedstid havde institutionen 250 ansatte, og var hyldet som et af de eneste steder, der kunne bringe særligt hårdt belastede unge på ret kurs igen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip