Solhavesagen kan køre lige til sommeren 2014

Anklageren i den store retssag mod bostedet Solhaven, Lene Wacher Lentz, er tilfreds med, at politiet og anklagemyndigheden nu får omkring tre ekstra uger til at færdiggøre noget af den fortsatte efterforskning i Solhavesagen.

- Hidtil er der jo dukket store mængder af nyt materiale op under hovedforhandlingen, så det er godt, vi nu får nogle ekstra uger til at gennemgå det, siger hun.

- Jeg håber meget, at vi nu kan få det hele samlet sammen, så der ikke også fra forsvarernes side bliver ved med at dukke nye krav og materialer frem, siger hun.

Anklagemyndigheden blev mandag af retten pålagt at sikre sig det computerbaserede journalsystem, som Solhavens ansatte ifølge den tidligere forstander Søren Virenfeldt har brugt lige siden 2007 til at registrere blandt andet magtanvendelserne mod de unge og baggrunden for dem.

- Det har vi ikke skønnet nødvendigt hidtil, da vi mente, at de relevante print fra computeren forbundet med de konkrete anklagepunkter var lagt frem. Men nu gør vi det. Jeg håber så bare ikke, vi drukner i yderligere mange kasser med bilag, siger anklageren.

Der var oprindeligt afsat 40 retsdage til sagen, der tæller 75 anklagepunkter mod i alt 12 tiltalte og omfatter 21 unge, der har boet på Solhaven.

Men det stod allerede klart inden retsmødet mandag, hvor sagen blev skudt yderligere tre uger i tiden, at tidsplanen hænger i laser.

Søren Virenfeldts forsvarer, Henrik Garlik, har eksempelvis allerede nu tænkt sig - på baggrund af den seneste efterforskning - at høre yderligere 10 vidner ud over de 50, han allerede havde meldt.

Dermed fremgik det også af retsmødet mandag, at retten nu blot håber på, at der kan sættes et punktum i sagen inden sommerferien næste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip