Solidaritet i Touren: Franske rivaler i front for gult

Franske hold og ryttere har for vane altid at obstruere hinandens mulighed for succes, men søndag på 9. etape var det anderledes, da Tony Gallopin efter et udbrud kunne iføre sig den gule førertrøje.

De franske rivaler dannede fælles front og trådte til for ved fælles hjælp at sikre førertrøjen til Lotto-Belisol-rytteren, da man dermed får en førende franskmand på Bastilledagen, 14. juli mandag.

- Pierre Rolland (Europcar) havde flere hjælpere med, men jeg fik også hjælp fra de andre franske ryttere i udbruddet. Det er jeg meget taknemmelig for.

- Jeg vil meget gerne takke dem alle. Det var en stor glæde at have dem ved min side, siger Tony Gallopin.

Nu skal franskmanden og hans belgiske hold forsøge at holde fast i føringen, og der får han brug for blandt andre holdkammeraten Lars Bak.

- Jeg drømte virkelig om at vinde trøjen i dag, og det lykkedes. Nu vil jeg forsøge at holde på den, men det bliver ikke let, for det er en meget, meget hård etape i morgen.

- Jeg kørte den for to år siden, og jeg mener selv, at jeg kørte godt. Jeg var kun to minutter efter, så jeg vil gøre forsøget i morgen. Jeg vil dog samtidig understrege, at Jurgen Van den Broeck stadig er vores kaptajn, siger Tony Gallopin.

Lotto-rytteren brød ud i tårer, da han blev interviewet ved målstregen. Det var tårer for den afdøde lærermester Laurent Fignon, som døde af kræft i 2010.

- Jeg vil bare gerne takke ham, for den støtte han gav mig. Han var en læremester for mig, og han mistede aldrig troen på mine evner. I alle de 10 år hjalp han mig, og det er jeg meget taknemmelig for, siger Tony Gallopin.

Fignon vandt i 1992 en etape i Touren til netop Mulhouse, efter at feltet dengang lige som på søndagens etape havde passeret bjerget Grand Ballon.

/ritzau/

 

Dagens Gossip