Sommerhuse går som varmt brød

Der er for alvor kommet gang i danskernes lyst til at købe sommerbolig efter flere år med stilstand.

Tal fra Boligsiden.dk viser, at der er blevet solgt flere sommerhuse fra januar til august i år end i samme periode i de fire foregående år.

- Sammenlignet med sidste år er der i år solgt 134 flere sommerhuse i perioden januar til august, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Fra januar til august er der i år solgt 3886 sommerhuse mod 3752 sommerhuse i samme periode sidste år. Siden 2010 har sommerhussalget fra januar til august ikke ligget så højt som i år.

Det er højest sandsynligt faldende priser og højere nedslag, der har spillet ind på det lidt stigende salg.

Den gennemsnitlige pris på et sommerhus var i august 13.624 kroner pr. kvadratmeter. Det var 1,7 procent mindre end prisen i august 2013.

Samtidig er nedslaget steget med syv procent og lå i august på 1200 kroner pr. kvadratmeter, hvilket svarer til en kontant rabat på 84.000 kroner for et sommerhus på 70 kvadratmeter.

- Og de gunstige forhold for sommerhuskøberne kan have haft betydning for de salgstal, vi nu ser på sommerhusområdet, siger Birgit Daetz.

- Sidste år blev der solgt 5313 sommerhuse, så der er alligevel et stykke vej endnu, hvis 2014 skal ende på et højere antal handler. Det kunne dog tyde på, at de favorable priser har fået køberne ud af busken, så det er langt fra urealistisk, siger kommunikationsdirektøren.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip