Sommerhuse i udlandet renoveres for danske skattekroner

Statskassen sender skattekroner til spanske, svenske og græske håndværkere, der udfører reparationer for danske ejere af sommerhuse i udlandet.

Ifølge en opgørelse fra Skat har 2101 danskere nemlig benyttet boligjobordningen til at få fradrag på selvangivelsen for udgifter til deres udenlandske fritidsbolig, skriver Information.

Selv om Skat endnu ikke har overblik over omkostningerne i forbindelse med den udenlandske sommerhusordning, erkender skatteminister Benny Engelbrecht (S), at disse skattekroner ikke skaber en eneste dansk arbejdsplads.

- Jeg kan godt forstå, hvis danskerne kan have svært ved at forstå, hvorfor danske fradrag skal gå til at skabe job i udlandet. Formålet med ordningen var jo at skabe beskæftigelse herhjemme. Men vi har nogle EU-forpligtelser på det her område, og dem skal vi selvfølgelig leve op til. Og jeg synes, trods alt, at der ikke er tale om et kæmpe problem, siger han til Information.

Det var Venstre og Konservative som sidste år ikke bare fik genindført boligjobordningen. Det særlige fradrag på 15.000 kroner til arbejdsløn i forbindelse med service eller vedligeholdelse blev også udvidet til at gælde sommerhuse.

Allerede dengang stod det klart, at fradragsordningen ikke kunne reserveres til danskere med sommerhus herhjemme.

I dag kalder Konservatives erhvervsordfører, Brian Mikkelsen, Skats tal for "meget lille". Han var økonomi- og erhvervsminister, da VK-regeringens indførte boligjobordningen i 2009.

- I den bedste af alle verdener, så skulle man ikke have den mulighed, hvis man har et sommerhus i udlandet. Men det var den måde, vi kunne få ordningen igennem på, så den ikke var EU-stridig, siger Brian Mikkelsen til avisen og tilføjer:

- Det handler sandsynligvis om småbeløb, hvorimod ordningen har været til gavn for en halv million danskere, som har benyttet sig af, at det overhovedet kan lade sig gøre. Så vi betragter det som en mindre sten i skoen, vi må leve med.

SF's erhvervsordfører, Steen Gade, mener til gengæld, at tallet er med til at bekræfte, at sommerhusene aldrig burde have været med i ordningen.

41.938 danskere har et sommerhus i udlandet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip