Sony-chef besvarer kritik: Du tager fejl Obama

Den administrerende direktør i Sony Pictures Entertainment afviser præsident Barack Obamas beskyldning om, at filmselskabet begik en fejl med beslutningen om at trække filmen The Interview tilbage som følge af trusler fra en hackergruppe.

I et interview med CNN umiddelbart efter præsidentens bemærkninger fredag aften siger filmselskabets direktør, Michael Lynton, at Sony "ikke har givet efter" eller "trukket sig".

- Vi ejer ikke biografer. Vi kan ikke bestemme, om en film bliver fremvist eller ej. Vi har oplevet det værste cyberangreb i amerikansk historie. Vi har været under enormt pres.

- Da det kom til det afgørende punkt, da en trussel blev fremført, så kom alle biograferne til os en efter en med besked om, at de ikke ville vise filmen. På det tidspunkt havde vi intet valg, siger Lynton.

Sony Pictures Entertainment blev i slutningen af november angrebet af en hackergruppe, kaldet Guardians of Peace, som blandt andet truede med at angribe biografgængere, hvis filmen blev vist.

I filmen planlægges et attentat på den nordkoreanske leder, Kim Jong-un.

Det amerikanske forbundspoliti slog fredag fast, at den nordkoreanske regering stod bag cyberangrebet.

Fredag sagde Obama på et pressemøde om sagen, at Sony aldrig skulle have givet efter for trusler.

- Jeg havde håbet, at de havde talt med mig først. Lad jer ikke lede ind i en spiral, hvor I bliver styret af den slags trusler, sagde Obama.

Den amerikanske præsident sendte også en slags truende hilsen til styret i Nordkorea.

- Vi vil komme med et svar. Vi vil reagere forholdsmæssigt, og vi vil komme med et svar på et sted, et tidspunkt og en facon, som vi vælger.

- Vi kan ikke leve i et samfund, hvor en diktator fra et eller andet sted pludselig kan begynde at udøve censur her i USA, sagde Obama.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip