Sony vil offentliggøre omstridt film uden om biografer

Sony Pictures Entertainment har ikke opgivet at offentliggøre filmen "The Interview", efter at den ellers foreløbig er trukket tilbage på grund af trusler fra hackere.

- Det er fortsat vores håb, at alle, som gerne vil se filmen, skal have mulighed for det, hedder det i en udtalelse fra Sony.

I filmen planlægges et attentat på den nordkoreanske leder, Kim Jong-un.

FBI mener at vide, at det er hackere med forbindelse til Nordkorea, der står bag truslerne om blandt andet at angribe biografgængere, hvis filmen bliver vist.

Fredag kritiserede USA's præsident, Barack Obama, Sonys beslutning om at trække filmen tilbage, men nu siger selskabet, at det "leder efter andre platforme at offentliggøre filmen på".

Men indtil videre har kun få vist interesse i at vise filmen.

- Ingen streamingtjenester har vist sig villige til at distribuere den for os, siger Sonys topchef Michael Lynton til CNN.

Hackerangrebet 25. november førte til, at Sonys computersystemer brød sammen, og en række interne e-mail blev stjålet.

Det er første gang, at USA direkte anklager et andet land for at stå bag et hackerangreb på et andet land.

Michael Lynton har i øvrigt afvist Barack Obamas kritik. Han siger, at Sony "ikke har givet efter" eller "trukket sig".

- Vi ejer ikke biografer. Vi kan ikke bestemme, om en film bliver fremvist eller ej. Vi har oplevet det værste cyberangreb i amerikansk historie. Vi har været under enormt pres, siger han.

Fredag sagde Obama på et pressemøde om sagen, at Sony aldrig skulle have givet efter for trusler.

- Jeg havde håbet, at de havde talt med mig først. Lad jer ikke lede ind i en spiral, hvor I bliver styret af den slags trusler, sagde Obama.

Den amerikanske præsident sendte også en slags truende hilsen til styret i Nordkorea.

- Vi vil komme med et svar. Vi vil reagere forholdsmæssigt, og vi vil komme med et svar på et sted, et tidspunkt og en facon, som vi selv vælger, sagde han.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip