Sort boks fra forulykket russisk fly er fundet

En sort boks, med data om det nedstyrtede russiske passagerfly, er blevet lokaliseret og kan formentlig give svar på, hvad der var skyld i ulykken.

Det oplyser en sikkerhedskilde ifølge Reuters og Al Jazeera tv.

Flyet styrtede ned tidligt lørdag morgen over Sinai-halvøen med over 200 passagerer om bord.

Et flys sorte bokse er normalt placeret i halesektionen, og optagelserne er af stor betydning for en havariefterforskning, da de kan give svar på årsagen til styrtet.

Foreløbig ved man, at der var mindst 200 passagerer om bord på flyet, som lettede klokken 4.51 dansk tid fra feriestedet Sharm el-Sheikh og forsvandt fra radarskærmen 23 minutter senere ifølge det egyptiske ministerium med ansvar for luftfart.

Flyet var fyldt med russiske passagerer og havde kurs mod Sankt Petersborg, men styrtede ned over Sinai-halvøen.

Mindst 100 er døde ifølge Reuters, og en kilde til stede på nedstyrtningsstedet har sagt, at man har hørt stemmer fra personer, som er fastklemt i den ene ende af flyet.

Den øverst ansvarlige for luftfartsmyndighederne i Egypten siger, at samtlige børn om bord på flyet er døde.

- Der er mange døde, siger Mahmud al-Zinati til AFP og tilføjer, at 17 børn er blandt de omkomne ifølge en optælling af redningsfolk, som er til stede på nedstyrtningsstedet.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har erklæret dagen for national sørgedag og har sendt russiske redningsarbejdere til Egypten for at assistere med arbejdet.

Han har desuden udtrykt sin dybeste medfølelse over for de pårørende til passagererne om bord på flyet.

Russiske myndigheder har indledt en efterforskning af luftfartsselskabet Kogalymavia efter ulykken.

En talsmand for den russiske efterforskningskomité har oplyst, at selskabet mistænkes for brud på flysikkerhedsreglerne ifølge nyhedsbureauet Interfax. Flyet var ifølge flere medier 18 år gammelt og af typen Airbus A-321.

/ritzau/

 

Dagens Gossip